Zajímavá dohoda mezi Ferrari a VW

Ferrari a Volkswagen souhlasilo s technickou spolupráci mezi jejich dalšími značkami Maserati a Audi v rámci svých koncernů.

Smlouva byla sjednána na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Dle prezidenta Ferrari Luca di Montezemola, Maserati a Audi využívají stejných distribučních cest v určitých zemích světa, což by mohlo být k dobru oběma společnostem.

Dohoda spočívá na technické spolupráci, ale i když společnosti vyrábějí podobné auta Maserati Quattroporte a Audi A8, neuvažuje se o užší kooperaci.

Volkswagen byl dokonce jednou jako potenciální kupec značky Ferrari. Bernd Pischetsrieder k tomu řekl, že by rád koupil Ferrari. Následně k němu směřovaly otázky, kdy plánuje vtup koncernu VW do F1?

Dohoda samozřejmě bude mít prospěch pro obě strany. Navíc Maserati bude moci využít některých technologií Audi, například skvělý hnací systém Quattro a prestižních dieslových motorů. Naopak VW z toho vytěží v přísunu nových zákazníků a také využitím technologií, vyzkoušených právě ve Formuli 1.

Víceméně, tato dohoda opět podtrhuje skutečnost, že Ferrari nemá nekonečné množství peněz a je třeba činit kooperace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy