V ČR máme první samoobslužnou benzínku

Automatický výdejní stojan | foto: ADAMOV - SYSTEMS, a.s.

Možná to nebude trvat dlouho a lidé, kteří pracují jako obsluha čerpacích stanic, si budou muset hledat nové zaměstnání. V Průhonicích u Prahy byla otevřena první samoobslužná benzínka u nás.

Jmenuje se ,,Tank&Go"  a funguje na stejném principu jako běžná čerpací stanice. Jediný rozdíl je v tom, že útratu nezaplatíte obsluze benzínky, ale tzv. tankomatu, který je obdobou bankomatu. K placení z tankomatu můžete použít běžnou platební kartu. Stejně jako v bankomatu nejdříve zadáte PIN, pak zvolíte jazyk a částku, za kterou chcete natankovat.

Teprve potom lze načerpat benzín ve stanovené částce. Pokud načerpáte míň, než jste zaplatili, bankomat odečte pouze částku za skutečné odebrané množství. Na závěr vám vytiskne daňový doklad.

Společnost W.A.G. minerální paliva, která provozuje samoobslužné benzínky u nás i v západních zemích, připravují další výstavbu čerpacích stanic tohoto typu. Ostatní distributorské sítě výstavbu takových benzínek zatím neplánují.

V současné době se totiž spíše zaměřují na modernizaci gastronomických a dalších služeb, které se bez obsluhy neobejdou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy