Pozor! Nechtějí vám ukrást auto?

GTS | foto: Fabrio

Stát se to může komukoliv a kdykoliv. Přesto existují více a méně ohrožené skupiny majitelů vozidel. Chcete vědět do které skupiny patříte vy? Stačí si udělat jednoduchý test.

Vlastníte automobil značky Škoda nebo Volkswagen? Parkujete na ulici nebo nehlídaném parkovišti? Bydlíte nebo se zdržujete často v Praze či v severních Čechách? Pokud jste minimálně třikrát odpověděli ano, pak vaše auto patří mezi horké kandidáty na krádež.

Severní Čechy a Praha jsou totiž nejčastějšími oblastmi krádeží automobilů. Nejvíc vyhledávanou značkou je Volkswagen a Škoda. Ne pro svoji oblíbenost, ale pro jednoduchost, která zlodějům usnadní práci. Většina řidičů své vozidlo chrání zamykáním zpátečky, to ale není příliš účinné a nejsnáze to lze odstranit právě u značek jako je Škoda a Volkswagen. A nehlídané parkoviště nebo ulice je ideálním místem pro krádež automobilu, ať jste v jakémkoliv městě.

Zabezpečení zpátečky není žádná jistota. Zloději většinou prostě odcouvají. Pokud není auto vybaveno alarmem, mají na to dostatek času. Výhodnější je proto používat alarmy. Ty mají imobilizér, který při nastartování přeruší elektrický obvod a auto přitom ještě navíc houká.

Levnější alternativou je také využití tajného vypínače. Zlodějům se nepodaří auto nastartovat, ale stále hrozí riziko, že ho nerušeně a v tichosti noci odtáhnou.

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy