Brabus Bullit - C-klasse supersport

Bullit | foto: Brabus

Rychle a nenápadně, právě tak budou vypadat zájemci o poslední výtvor z dílny věhlasné ladičské firmy Brabus. Mercedes Benz třídy C není možná nejlepším materiálem k extrémním úpravám, v Brabusu si to však nemyslí. Jinak by totiž nemohl vzniknout nejnovější modelu Bullit.

 Vezměte jedno Céčko od Mercedesu, zahoďte starý motor, již nebude potřeba. Vezměte nový, ručně vyráběný V12 biturbo od Brabusu, trochu jej polaďte a vsuňte pod kapotu svého Céčka. Doplňte několika málo nenápadnými spoilerky, přidejte přední nárazník s obřími vstupy pro chlazení a sání motoru a máme hotovo. Přesně takto postupoval Brabus u Bullitu.

Do C-klasse se mu podařilo vmačkat vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,3 litru, který k životu povzbuzují ještě dvě turbodmychadla. Díky tomu dosáhne na výkon neskutečných 730 koní a točivý moment 1320 Nm. Ten musel být skrouhnut na „pouhých“ 1100. Důvod je prostý, převodovka to zkrátka nezvládala.

Takovýto sedan pokoří stovku pod 4 sekundy a na 200 se rozjede za 10,5. To jsou opravdu famózní výkony, zvlášť když se k nim přidá maximálka 360 km/h.

Výborně je řešena aerodynamika, ta se totiž obejde bez monstrózních křídel, vystačí si jen s difuzorem a malou odtrhovou hranou na kufru. Vepředu zase pomáhá upravený nárazník. V interiéru můžeme čekat hojné použití Alcantry, sportovních doplňků a opravdu sportovních sedaček.

Zbytek, jako obvykle, ve Frankfurtu.

 

zdroj: Brabus

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy