Škoda ve Frankfurtu, bude na co se dívat

Fabia Combi | foto: Škoda Auto

Nejen kombík se stane hvězdou letošního stánku Škody ve Frankfurtu, přibudou k němu pravděpodobně i dvě velmi zajímavé studie.

Letošní Frankfurt bude opravdu zajímavý, snad každá větší značka zde představí nějaký nový model nebo alespoň novou karoserii. To se nevyhýbá ani Škodě.

O Fabii ve verzi kombi víme již delší dobu. Po první a velmi neurčité fotografii, která jen naznačovala linie nového kombíku, přišly tradiční dvě fotografie zepředu a zezadu, které toho napověděly výrazně víc. No a to, co neřekly fotografie, řekla tisková zpráva, která k nim byla „přibalena“.

Fabia kombi tedy tím největším překvapením nebude. Zajímavější bude studie Fabia Greenline. Tento název je již notoricky známý z dob Favoritů, kde značil akční model s katalyzátorem. Tentokrát půjde také o ekologii, ovšem trochu jinak, nyní poletí dolů emise. Menší úpravy ve stylu Pola Bluemotion by měly emise CO2 stlačit někam k 110 g/km. Základem se stane vznětový motor, nejpravděpodobněji 1,4 TDI.

Pozorní čtenáři si však jistě všimli, že jsem se o tomto modelu zmínil již dříve. Ani tohle tedy není úplně největší překvapení. Tou pravou „bombou“, která je zatím jen ve spekulacích, je koncept terénní verze Scout. Je to logické, že po Octavii a Roomsteru půjde i Fabia stejným směrem, pravděpodobně však půjde jen o oplastování ve stylu Roomsteru, nikoliv plnohodnotnou all-roadovou verzi, jakou nabízí Octavia. Ačkoliv, kdo ví, má jít jen o koncept a tam si můžou inženýři hrát jak se jim zlíbí. Jak to dopadne v sérii, uvidíme. Autosalon ve Frankfurtu začíná již zanedlouho, nezbývá něž se těšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy