Nový Ford Fiesta je už skoro tu. Řekněte wow.

Verve concept | foto: Ford Motor Company

Dalším konceptem pro Frankfurt se stává předobraz malého auta od Fordu, pokračovatele populárního modelu Fiesta.

Kinetický design, to je název stylu, kterým se aktuálně ubírá evropská odnož automobilky Ford. Jako první ho měl S-max/Galaxy, faceliftem se jejich tvarům přiblížil i C-max a následovat bude i Focus. Kinetickým směrem se ubírá i nejnovější generace Mondea, na jehož test se můžete těšit zanedlouho, jako malou ochutnávku přijměte několik snímků v sekci tapety.

Ale zpět k Fiestě. Ta současná již pomalu ale jistě stárne a je tak čas se dívat po nástupci. Ten by měl přijít na sklonku příštího roku, ale proč neotestovat reakce na její design už dnes?

Za tímto účelem byla stvořena nádherná a odvážná studie Verve concept. Vše začíná obřím grilem chladiče, za takovou jeskyni by se nemusel stydět ani správce Moravského krasu. Kulaté mlhovky a dlouhé, velmi protažené světlomety, které končí až kousek před čelním sklem. Tento prvek si zapamatujme, větším mu budoucnost.

Ponton karoserie je agresivní, linka oken se rychle zužuje a karoserie stoupá vzhůru tak, aby mohla dosáhnout až ke křídlu pátých dveří. Vozu chybí B-sloupky. Zezadu jsou dominantním prvkem velké skupinové svítilny, které podle všeho zůstanou na svém místě i v sériovém exempláři. Malé sklo, baculatá záď, to všechno jen podtrhuje sportovní a dynamický nádech tohoto diblíka. Zajímavým prvkem nakonec je umístění výfuků uprostřed vozu.

Stačí trochu přivřít oči, zmírnit si některé linie, vrátit přední světlomety o pár centimetrů z jejich výletu téměř až ke dveřím, odstranit pár detailů a máme před sebou novou Fiestu. Myslím, že se máme na co těšit. Fiesto, spěchej, chceme tě a těšíme se na tebe!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy