BMW Z4 M Coupé – vytuněno Schnitzerem

Profile | foto: AC Schnitzer

Z4 M Coupé, to je ideální základ k pořádnému tuningu. AC Schnitzer specializující se na BMW, nemohl odolat.

Z4 M, co víc si může tuner přát? Základ Z4 byl znám jež dlouhou dobu,když k němu s BMW přidali pořádnou střechu, bylo zaděláno jak na úspěch, tak i na pořádně sportovní vlastnosti. Motor, který používá nejen současná Z4 M, mělo především i bývalé M3, takže ani ten není zdaleka žádnou novinkou. Co víc si na tuning přát než staré, ozkoušené, ale přitom i skvělé komponenty.

Design je posílen několika novými spoilery a to převedším velice impresivním střešním spoilerem. Agresivní oranžovo-bílé lakování, spoilery, obří kola, zkrátka tuning jak se patří.

Motor byl upraven jen lehce. Modifikovaná řídící jednotka spolu s vylepšeným sáním přidala jen 11 koníků, ale i díky nim a také díky upravené převodovce trvá zrychlení 0-100 jen 4,6 sekundy. Maximálka dosáhne téměř na tři sta. Díky novému odpružení a pozměněné geometrii je ještě dále zlepšeno chování v zatáčkách a vše korunují brzdy o průměru 374 mm, které svírají osmipístkové vepředu, resp. šestipístkové třmeny vzadu.

Ladění proběhlo na Nurburgringu, takže úpravy nebudou jen tak pro kočku. Ale už i ten vzhled opravdu stojí za to. Ostatně, podívejte se na galerii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy