Lamborghini je na tom skvěle, nestačí vyrábět

Lamborghini | foto: Archiv AutoRoad.cz

Další automobilkou, která oznámila skvělé ekonomické výsledky za tento rok, je Lamborghini. Bude rok 2007 rokem exkluzivních automobilek?

 Bentley, Maserati a dokonce i Ford, ti všichni ohlásili za rok 2007, respektive za jeho první pololetí, zisk. Další na řadě je Lamborghini. Té se pod ochrannými křídly Audi výjimečně daří, takže její ekonomické výsledky jsou na velice dobré úrovni. Ostatně, posuďte sami.

„Lambo“ hlásí prodej 1240 vozů, což je oproti loňsku o třetinu více. Zisk 18,1 milionů Euro znamená slušný profit z jednoho vozu 14600 Euro, neboli 400 tisíc korun. To vše ještě před zdaněním. Tržby se tak zvedly o 60%.

Automobilka s býkem ve znaku hodlá za letošek vyrobit 2300 aut, což má za první pololetí splněno již více než z poloviny. Znamená to navýšení o desetinu, k čemuž je navíc třeba připočítat to, že zájem je ještě vyšší než nabídka. Čekací fronty jsou opravdu dlouhé, pokud si zákazník nyní objedná své nové Lamborghini, bude na něho čekat asi jeden rok.

Ještě k tomu všemu je trh v očekávání nového, zatím nejlevnějšího modelu Lamborghini, osmiválcového Gallarda. Na špionážní video z jeho testování se můžete podívat zde.

 

zdroj: Lamborghini

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy