Opel Astra Classic se bude vyrábět v Srbsku

Opel | foto: Opel Media

Na tiskové konferenci, konané dnes v srbském parlamentu, představitelé tamní vlády a generální ředitel automobilky Grupa Zastava Vozila se zástupcem GM oznámili, uzavření smlouvy o montáži automobilů Opel Astra Classic v Srbsku.

Podle této smlouvy se budou modely Astra Classic montovat pro srbský trh v závodě Zastava v Kragujevaci z montážních souprav dodávaných společností Opel. Výrobní kapacita se bude postupně zvyšovat až na 10 000 vozidel v roce 2012.

„Tato smlouva pomůže ještě rychleji rozběhnout aktivity značky Opel v Srbsku,“ říká Chris J. Lacey, výkonný ředitel General Motors Central and Eastern Europe. „Opel má v Srbsku vynikající renomé a získá tak možnost nabízet zákazníkům atraktivní a spolehlivý rodinný automobil z domácí produkce za velmi konkurenceschopnou cenu. Astra Classic se bude v Srbsku prodávat spolu s kompletní nabídkou modelů Opel prostřednictvím sále se rozrůstající sítě prodejců Opel.“

Tento krok významně přispěje k uspokojení nároků sílícího srbského trhu. Srbsko má osm milionů obyvatel a modely Opel tam prodává 11 dealerů. Koncern General Motors, zastřešující v Srbsku značky Opel a Chevrolet, zvýšil na tamním trhu své prodeje během prvních šest měsíců roku 2007 o 93 procent v porovnaní se stejným obdobím roku 2006! Tržní podíl GM tak vzrostl ze 6,4 % (za celý rok 2006) na 10,6 % (první pololetí roku 2007).

„Rozhodnutí General Motors o montáži modelů Astra Classic v Kragujevaci je pozitivním signálem jak pro naše hospodářství, tak i pro další zahraniční investory,“ říká Zoran Radojevic, výkonný ředitel firmy Grupa Zastava Vozila.

Tým produkčních specialistů General Motors už začal v Zastavě pracovat se svými partnery. Společně připravují potřebný transfer technologií a definují úpravy, které je nutné realizovat na speciálních strojích a výrobních zařízeních, tak, aby Astra Classic plnila mimořádně přísné standardy GM týkající se kvality a spolehlivosti. Než se koncem roku 2008 montáž rozběhne, bude Zastava dovážet kompletní modely Astra Classic a působit jako jejich distributor spolupracující se stávající sítí prodejců Opel v Srbsku.

Opel

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy