Abt AS5 – Abt opět řádí /+ tapety/

Abt | foto: Abt Sportsline GmbH

Abt můžeme díky rozsáhlé spolupráci s Audi považovat za téměř tovární tuning, upravuje snad všechny modely Audi, které lze alespoň s přimhouřením oka nazvat sportovními. Ani kupé řady 5 tak nemohlo zůstat nepovšimnuto.

Elegantní kupé dostalo zvenčí úplně nový styling. Karoserie je nově dvoubarevná, pruh v odlišné barvě se táhne od předního grilu přes A-sloupky, střechu a C-sloupky až na víko kufru. Vyměněn je samozřejmě i přední spoiler s integrovanými mlhovkami, úplně nové jsou výdechy vzduchu nad předními koly, samozřejmě i nástavce prahů a změny pokračují i na záď, kde nalezneme 4 koncovky výfuku, po dvou na každé straně, a imitaci difuzoru mezi nimi.

V designu, který určuje Abt, jsou samozřejmě i kola z lehkých slitin AR, které jsou doporučeny tak, aby nejlépe seděly k celkovému designu. I výfukový systém je upraven tak, aby auto nejen vypadalo, ale i znělo.

Abt se pustil, jak jinak, i do úprav motorů. Jako první přišel na řadu 3,0 TDI a úpravce nabízí dvě modifikace podle stupně úpravy. Zatímco motor má v základu 240 koní (176 kW), Abt vám jej upraví buď na rovných 200 kW, tedy 272 koní, nebo rovných 300 koní (220 kW). Druhá úprava zahrnuje dokonce i výměnu turba. Časem se počítá i s tuningem dalších motorů, máme se tedy na co těšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy