Vůně hranolek i z vozů McDonaldu.

| foto: www.auto-news.cz | fotomontáž

Firma McDonald's spotřebuje na fritování svých hranolek velké množství oleje. Co s ním ale potom? V Anglii vymysleli nikterak nové, ale přesto velmi ekonomické a dokonce i ekologické řešení.

Když už tomto tématu píšeme na webu auto-news.cz, je jasné kam všechen olej směřuje. Hektolitry použitého oleje se smísí s čistým řepkovým olejem a tato směs potom naplní nádrže služebních dodávek této společnosti.

Časem má na tuto směs má začít jezdit všech 155 vozů, zatím se však testuje na 45 z nich. V hrabství Hampshire.

Olej má tu výhodu, že velmi málo zatěžuje životní prostředí, vzhledem k tomu, že jeho emise skleníkových plynů jsou velmi nízké, v případě úniku je také ekologická havárie mnohem menší. Navíc lze v libovolném poměru kombinovat s naftou a funguje i jako dobré mazivo.

Na druhou stranu se zanáší motorový olej, který je tak nutno častěji měnit a to včetně filtru. Navíc není úplně vhodný pro nejmodernější vstřikovací systémy.

Řekl bych, že tyto vozy budou především velmi dobrým marketingovým tahem. Dodávky, kterým budou z výfuků vonět pokrmy podávané ve fastfoodech budou fungovat jako magnet, lidé po „načuchání se“ dostanou chuť a budou pelášit do nejbližšího McDonaldu. Možná právě tak to v Anglii zamýšlejí.

Zdroj: idnes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy