Toyota FSC - bude hybridní MPV?

Focus kombi | foto: Toyota

Když byla studie FSC poprvé představena, nevzbudila nijak velký rozruch, i přesto se ale podobný vůz s největší pravděpodobností podívá do výroby.

Z japonské Toyoty prosakuje jedna zajímavá zpráva za druhou. Nedávno jsme se dozvěděli o tom, že v daleké Asii plánují výrazně rozšířit nabídku hybridních modelů na několik samostatných modelových řad a to tak, aby byla uspokojena poptávka pro plánovaných 100 000 hybridních vozech prodaných roku 2009.

Poslední zpráva je neméně zajímavá. V Toyotě se údajně pomalu končí s vývojem modelu, který vychází ze studie FSC. Že vám to nic neříká? Poměrně nevýrazný a ničím nevybočující koncept byl představen roku 2005 na autosalonu v Tokiu. Ohlasy i přesto byly dostatečně pozitivní na to, aby se mohla studie přeměnit v realitu.

Toyota FSC měřila asi čtyři a tři čtvrtě metru a bylo v ní dost místa na tři řady sedadel. Očekáváme, že sériový model bude mít místo čtyř samostatných sedadel a lavice vzadu konvenčnější sedmimístné uspořádání.

FSC by měla začít sjíždět z linek ještě v tomto roce, spekuluje se o říjnovém datu. Ještě větší neznámou je okruh trhů, které se nové Toyoty dočkají.

Velmi zajímavě tato zpráva souvisí se zprávou o větším nasazení hybridů. Tak co, dočkáme se konečně i nějakého hybridního MPV?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy