Abt TT Roadster - nejen na promenádu

TT Roadster | foto: Abt Sportsline GmbH

Máte zájem o Audi TT roadster a rádi byste ho používali i k trochu rychlejší jízdě? Abt vám v tom rád pomůže.

Abt není na trhu žádným nováčkem. Jeho historie se táhne už z devatenáctého století, původně rodinná firma vyráběla části na koňské povozy. S příchodem aut se změnil i sortiment a v současné době je firma Abt partnerem automobilek Volkswagen a především Audi, které pomáhá vyhrávat závody DTM.

Mimo závodění se však zabývá i tuningem. Audi TT už Abtu sice pod rukama prošlo, již jsme o tom psali ZDE, ale konečně došlo i na verzi Roadster. I roadster dostal nový, dynamičtější kabátek, který mu opravdu sluší.

Co by to ale bylo za tuning, kdyby se neodehrály žádné změny v motoru, že? Nový kompresor se zasloužil o navýšení výkonu na 355 koní (262 kW) se kterými zrychlí na stovku za 5 sekund. Abt umí tunit i 2,0 TFSI, tomu je schopen poslat do stáda od 40 až do sta dalších, čerstvých koníků na konečný výkon 240 - 300 koní (177 - 221 kW). O ubrzdění celého stáda se postará zesílený brzdový systém s brzdovými kotouči do rozměru 380 mm a aby se koníčkové v zatáčce nevysypali, je k dispozici i kit na odpružení.

Co se pneumatik týče, tuner doporučuje obout buď devatenáctky, nebo rovnou dvacítky. A teď už jen vyrazit... a nejen na promenádu, tam by se koníčkové nudili.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy