Katalánsko: Pešek po pádu třináctý

MotoGP | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sluncem rozpálené Montmeló nedaleko Barcelony přivítalo mistrovství světa silničních motocyklů k Velké ceně Katalánska na okruhu Circuit de Catalunya.

125 ccm
Pro české fanoušky nejzajímavější kubatura přinesla další dramatický souboj od startu až do cíle. Ve vedoucí skupince se po celý závod držel i Lukáš Pešek se strojem Derbi a zdálo se, že může útočit na nejvyšší pozice. Bohužel pět kol před cílem udělal školáckou chybu, když zablokoval přední kolo a svůj motocykl položil. Navíc při pádu sestřelil i vedoucího muže průběžného pořadí Hectora Faubela na Aprilii. Situaci perfektně využili piloti KTM a senzačně dokázali urvat dvě místa na stupních vítězů. Díky Koyamovi vítězí KTM poprvé v této kubatuře na tomto okruhu. Nejvíce ovšem vytěžil Gabor Talmacsi, který se snadným druhým místem vrací do vedení šampionátu.

výsledky závodu 125 ccm

250 ccm
Dvěstěpadesátky dnes na čele kromě úvodu závodu nenabídly nijak napínavý souboj, Jorgeho Lorenza jen krátce ohrožoval Alex de Angelis, za kterým bylo celé jezdecké pole dlouze roztrhané. Náš Karel Abraham doplatil na špatný výběr pneumatik, ale v závěru se na něj usmálo štěstí, které "shodilo z motorky" několik jezdců před ním a přineslo mu tím dva body za 14. místo.

výsledky závodu 250 ccm

MotoGP
V nejvyšší třídě si pořádný souboj užili Cassey Stoner, Valentino Rossi a Dani Pedrosa. Na záda jim po celou dobu dýchal John Hopkins, ale nedokázal se do souboje zamíchat. Rossi po startu postupoval dopředu a musel pracně dvojici Stoner-Pedrosa dohánět.  V posledních osmi kolech se neustále střídal ve vedení se Stonerem, strategické odkládání útoku dnes šlo stranou. Stoner byl v posledním kole úspěšnější a zvýšil si svůj náskok v mistrovství světa před Rossim a dnes i celkově třetím Pedrosou.

výsledky závodu MotoGP

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy