Bmw X5 by Hamnann

GTS | foto: Hamann

Jak už je u německého úpravce Hamann zvykem, nenechal v sérii ani nový model od Bmw – X5. Úpravou prošla nejen aerodynamika, ale také brzdy, kola, motor či interiér. Výsledek posuďte sami.

Povinností Hamannu je pozměnit kabát ve sportovní střih a to se mu jako vždy povedlo, aerodynamický kit obsahuje přední a zadní spoiler a stabilizační střešní křidélko. Celek potom zdobí litá kola o velikosti 20 nebo 22 palců, pro nejnáročnější zákazníky pak připravil Hamann i kola „Race Edition“ o velikosti 23 palců. Součástí špičkových jízdních vlastností je také sportovní podvozek pro lepší těžiště vozu se snížením 40mm vpředu a 30mm vzadu.

Interiér je v duchu hliníkových pedálů a prahových lišt s logem Hamann. Černá podlaha je kontrastem pro špičkové kožené čalounění v barvách dle přání zákazníka. O zábavu se pak postará multimediální výbava zahrnující DVD, televizi a play station.

Většinu zákazníku a fanoušků bude však zajímat prostor pod kapotou. V případě benzínového agregátu 3,0si posunul Hamann výkon o 14 koní a 25 Nm. Opravdový nárůst ovšem poznáte až u dieselu 3,0d, kde se výkon zvedl z 235 k na 265 k a 600 Nm kroutícího momentu. Nejsilnější osmiválcový motor 4,8i má po úpravě o 13 koní více.

foto: Hamann

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy