Duesenberg Torpedo, legenda se vrátí už letos

Duesenberg | foto: Duesenberg

Legendární výrobce předválečné Ameriky Duesenberg, známý i díky úspěchům na automobilových závodech, se podle sdělení společnosti Duesenberg Custom Coach vlastnící ochrannou známku, vrátí na automobilový trh s novým sportovně luxusním kupé Torpedo.

Ve výčtu úspěchů jsme poněkud opomněli zdůraznit, že v roce 1935 byl Model J nejrychlejším automobilem Spojených států amerických. O oživení zaprášené legendy se hovořilo dlouze a několikrát, všechny pokusy se ale ukázaly lichými. Vyrobeno bylo pouze několik replik.

Nové Torpedo Coupe bude navazovat na své předchůdce jak rychlostí, tak luxusem. Za jeho moderním designem odrážejícím tvary francouzských vozů třicátých let minulého století stojí designér Jeff Teague, který v minulosti pracoval pro VW, Mitsubishi a Ford. Z dostupných skic vyplývá, že návrh ovlivňovaly požadavky na minimální odpor vzduchu, zřejmě především kvůli hluku, ale současně dostatečné a účinné chlazení v předu uloženého motoru.

Podvozek bude převzatý z Mercedesu CLS500, pohon bude zajišťovat experimentální vzduchem chlazený dvanáctiválec s kompresorem, který má produkovat výkon 300 koní.

Údaje o představení chystaného vozu lačnému oku automobilového fanouška se rozcházejí, ale autosalon v Detroitu je poměrně pravděpodobnou verzí.

foto: Duesenberg

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy