Jak dopadl Mini v crash testech?

Cooper | foto: BMW Group

Nový Mini je nejen jedním z nejvíce přitahujících vozů, přestože většina z vás ho má zafixované jako malé městské přibližovalo, nikoho asi nenapadne, že Mini je velmi bezpečný, což potvrzují také testy nárazu EuroNCAP.

Navzdory kompaktním rozměrům potvrdil výrobce vozů Mini Cooper Bmw, že ochrana poskytuje maximální bezpečí pro cestující a to jak v čelní, tak boční srážce. Deformace při čelním nárazu získala 13 bodu z 16, boční náraz potom 16 bodů z 18 možných, rovněž ochranu dětí zvládl Mini na výbornou. Podíl na celkovém 5-ti hvězdičkovém hodnocení EuroNCAP má především precizně provedené ochranné zóny a 6 airbagů v základu, které jsou konstruovány pro minimalizaci poranění hrudníku a hlavy.

Vysoké bezpečnosti vozu napomáhají kvalitní brzdy s ABS, elektronická distribuce brzdné síly EBFD, na přání lze dokoupit stabilizační systém DSC a protiskluzový sytém ASC+T. Všechny verze pak standardně kontrolují tlak v pneumatikách s rychlostí vozu, řidič je potom v případě ztráty tlaku varován signálem.

zdroj: Bmw

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy