Audi Cross Coupé - sporťák a crossover

Kee | foto: Audi

SHANGHAI AUTO SHOW: Největší novinkou Audi na autosalonu v Číně je představení konceptu nového sporťáku s názvem Cross Coupé quattro, jenž je titulován jako směs sporťáku s crossoverem. + TAPETY

Audi v tomto čtyřsedadlovém konceptu jasně naznačuje, jak se jejich inženýři poprali se standardem, který by chtěla automobilka z Ingolstadtu dále určovat. Nový Cross Coupé by měl být něco mezi A6 Allroad a modelem Q7.

Pod kapotou tepe nový řadový čtyřválcový turbodiesel 2.0 TDi o výkonu 204 koňských sil a točivým momentem 400Nm. Tento nový turbodiesel se systémem Bluetec je označen za nejšetrnější diesel k životnímu prostředí a měl by splňovat nejpřísnější světové emisní normy.

Pohon quattro, tedy pohon na všechna čtyři kola nového Cross Coupé a mezinápravový diferenciál Haldex je spřažen s převodovkou S-tronic od Audi. Podvozek konceptu Cross Coupé – model by se měl jmenovat Q5 crossover – je v předu vybaven odpružením McPherson a vzadu čtyřprvkovým nezávislým zavěšením. 

Koncept je vybaven také keramickými brzdovými destičkami a 20ti palcovými koly, která jak se zdá, nepřejdou do sériové výroby. Rozměry zcela nového modelu Audi Cross Coupé (Q5 crossover) jsou: délka 4 380 mm, šířka 1 820 mm a výška 1 600 mm.  

Uvnitř Cross Coupe najdeme pro Audi typický ovládací prvek - MMI. Pro ovládání jednotlivých funkcí interiéru, jako větrání, topení, klimatizace, audiosystém nebo sledování TV je použit ovladač, tlačítka a malý displej.

Tak co, jak se vám líbí?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy