Mercedes C-Class Brabus (+ tapety)

Reventon | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nový Mercedes třídy C se ještě pořádně neohřál v showroomech prodejců a jeden z nejlepších ladičů - Brabus už představil jeho ostrou verzi s dostatkem výkonu a osobního apetitu.

Specialitou Brabusu je především úprava pohonné jednotky a právě zde předvedl opět své umění, šestiválcové verze C 280 a C 350 převrtá na obsah 4,0 litru, spolu s výměnou vačkové a klikové hřídele, výfukovému systému dosáhl výkonu 332 koní a 420 Nm točivého momentu, což už stačí na zrychlení z klidu na stovku za 5,9 vteřiny a maximálku 275 km/h.

Portfolio úprav zahrnuje také dieselové motory, začněme tedy verzí 200 CDI, kde se výkon díky nové řídící jednotce zvedne o 39 koní a krouťák na 385 Nm, 220 CDI má 193 koní a 450 Nm a 320 CDI potom +48 koní a 590 Nm, který se může pyšnit zrychlením za 6,9 vteřiny a maximální rychlostí 250 km/h. Výfuk se čtyřmi koncovkami v zádi je samozřejmostí u všech verzí.

Design, jak je zvykem je více sportovnější, širší a robustnější a to pomocí nového předního spoileru s většími průduchy pro chlazení motoru a výkonnější brzdy, navíc zvyšuje přítlak pro lepší stabilitu ve vysokých rychlostech. Na tvary blatníků a spoilerů navazují boční prahové nástavce, které mohou být s integrovaným LED osvětlením. Zadní nárazník s difuzorem potom usměrňuje proudění vzduchu a zároveň poskytuje prostor pro čtveřici koncovek výfuků. Dominanci vozu potvrzují kola o velikosti od 17 do 20 palců s typickým designem Brabusu.

Interiér je v duchu koženého čalounění v kombinaci s alcantarou a špičkovým zpracováním. Bystrému oku neuniknou ani hliníkové pedály, sportovní volant , karbonové prahové lišty nebo rychloměr do 330 km/h.

Zdroj: Brabus

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy