Koncept Hyundai Veloster Coupe

RS6 Avant | foto: Hyundai

Koncept Hyundai Veloster Coupe byl navržen v designovém a technickém středisku společnosti Hyundai ve městě Namyang. Koncept Veloster byl vyvíjen pod kódovým jménem HND-3

a toto kupé je třetím ze série smělých konceptů vozů, které byly v tomto ústředním stylistickém studiu společnosti v Korei vyvinuty.

Jméno Veloster v sobě vyjadřuje dvě věci, a to rychlost v kombinaci s otevřeným vozem. Právě z anglických slov, vyjadřujících tyto vlastnosti, totiž Veloster vznikl - jde o složeninu ze slov Velocity (rychlost) a Roadster (vůz bez střechy).
Uvedený mix také evokuje sportovní charakteristiku klasického roadsteru v konfiguraci dvě plus dvě místa. Vůz lze vybavit také panoramatickou skleněnou střechou a dalšími futuristicky stylizovanými prvky, což tomuto konceptu pomáhá působit dojmem high-tech.

Koncept je navržen tak, aby poskytoval zábavu a uspokojoval nároky mladé generace, a proto Veloster kombinuje jednoduchý ikopnický design s robustní konstrukcí; to vše pak by mělo být k dispozici za příznivou cenu.

Jak říká Oh Suk-Geun, viceprezident pro design společnosti Hyundai: "Za pomoci konceptu Veloster coupe jsme se chtěli pokusit o vytvoření něčeho zcela neobvyklého.  Jsme si vědomi, že pro oslovení a úspěch u mladé generace potřebujeme radikální a nové produkty. Jde nám o mladé lidi ve věku kolem dvaceti let, kteří si kupují svůj první vůz. Koncept Velocity by k tomu měl dát impuls a nastavit novým směr vývoje."

Foto: Hyundai

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy