Kia představí koncept KND – 4

Veloster | foto: Kia Motors

Světovou premiéru nového konceptu Kiy si odbude na mezinárodním autosalonu v Korejském Seoulu již tento týden. Navrženo je především pro moderní lidi, kteří kladou důraz na dynamiku a individualitu.

Exteriér nového konceptu je zaměřen na městský a zároveň venkovský styl, kde využijete pohon všech kol SUVéčka. Kia zároveň tímto modelem poukazuje na moderní technologii, s kterou se snaží dohnat silnější konkurenci, proto má KND – 4 LED světlomety vpředu i vzadu a obří 20-ti palcová kola s nízkoprofilovými pneumatiky 245/40 R20.

Futuristický interiér je zaměřen na multimediální výbavu čtyř-členné posádky, která je obklopena leskle lakovanými prvky, s pomocí nepřímého světla, které se odráží v lesklém materiálu vytvářející vzrušující prostředí. Řidič má k dispozici multifunkční volant s ovládáním kompletní audio a DVD aparatury, každý z posádky sedící v skořepinových sedadlech nemá nouzi o zábavu.

KND – 4 je poháněn 2,2 litrovým VGT dieselovým motorem, který přerozděluje sílu na všechna čtyři kola přes aktivní systém přenosu kroutícího momentu ATT, v případě prokluzu, automaticky přenáší sílu na kolo s nejvyšší adhezi, tím zaručuje Kia hravost i mimo běžné silnice.

Zdroj: Kia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy