Nejspolehlivější auta vyrábí Japonci

Letošnímu žebříčku hodnocení spolehlivosti automobilů v USA vévodí i nadále japonští výrobci a japonské značky.

Výrazně se zlepšila světová jednička General Motors, prudké zhoršení naopak utrpěl až dosud symbol spolehlivosti a prestiže Mercedes-Benz.

Z výrobců se nejvýše umístil Porsche, kde průzkum ukázal v průměru 193 zazanamenaných problémů na 100 automobilů. Hned za luxusními německými roadstery následovaly největší japonské automobilky Toyota, Honda a Nissan. GM se umístil hned za pátým BMW. Anketa se dotazovala 55 000 vlastníků tří let starých vozů na počet dosavadních závad.

Podle ankety společnosti J.D.Power and Associates se ve spodní části tabulky umístily jihokorejské automobilky Hyundai, Daewoo a Kia, ale i německá Volkswagen.

Z jednotlivých značek patřilo prvenství v kvalitě Toyotě Lexus se 163 závadami. Následovaly Nissan Infiniti a značka Buick koncernu GM. Až na chvostu jsou opět korejské automobilky a volkswagen i s dceřinou luxusní značkou Audi.

Přímo šokující je však velmi slabé umístění Mercedesu-Benz z koncernu DaimlerChrysler s 318 závadami. Mercedes letos předstihl americké sesterské značky Chrysler, Plymouth a dokonce i Dodge.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy