Designová soutěž společnosti Peugeot

Peugeot | foto: Peugeot

Model Flux, vítěz designové soutěže, kterou vypsala společnost Peugeot, bude jako koncept vyroben v měřítku 1:1 a bude zahrnut jako jeden z vozů i do hry, určené pro herní konzoli Xbox 360t. Hra je vyvíjena pod názvem "Project Gotham Racing 4".

Poté, co byla designová studie modelu Flux vyhlášena vítězem 4. ročníku designové soutěže vyhlašované společností Peugeot, započal tým ve stylistickém středisku Peugeotu s výrobou konceptu tohoto vozu ve skutečné velikosti, a to za těsné spolupráce s autorem tohoto modelu, kterým je Mihaď Panaîtescu.

Navíc se projekt dočká i virtuální podoby, a to proto, aby jej bylo možno jako jeden z vozů zahrnout do připravované hry, která vzniká pod názvem "Project Gotham Racing 4". Půjde o závodní hru, kterou společnost Bizarre Creations vyvíjí exkluzivně pro herní a zábavní konzoli Xbox 360t od Microsoftu.

Projekt Flux zvítězil v závěrečném kole soutěže, která inspirovala návrháře k vytvoření a zaslání 4029 projektů. Projekty byly přijaty ze 113 nejrůznějších zemí světa. Odevzdání projektů probíhalo elektronickou formou na strákách www.peugeot-concours-design.com, a to od září do prosince 2006.

Od března se projekt Flux začal vyrábět ve skutečném měřítku a bude vystaven na stánku společnosti Peugeot na letošním mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu v září 2007.
Načasování na začátek března je nezbytné, protože to umožní týmům stylistického centra Peugeotu a studia Microsoft Game Studios pochopit vlastnosti projektu vytvořit jeho design tak, aby jeho duch odpovídal představám autora co se týká ovladatelnosti a jízdního prožitku.

Hra "Project Gotham Racing 4" je titulem, který bude exkluzivně určen pro herní konzoli Xbox 360 a půjde o nejnovější adaptaci, postavenou na oblíbeném hracím enginu od společnosti Bizarre Creations.

Jak říká Martyn Chudley, ředitel Bizarre Creations: "Jsme nadšeni spoluprací s Peugeotem při vizualizaci budoucího designu vozů Peugeot. Model Flux je pro připravovaný projekt PGR4 perfektní. Návrhy inovativních a extrémních vozů na nás skutečně zapůsobily a doufáme, že pan Panaîtescubude potěšen, až si bude moci svůj Flux vyzkoušet na Xbox 360."

Předání vítězné trofeje "La Griffe" ze soutěže proběhlo 6. března, kdy výkonný viceprezident Peugeotu, pan Frédéric Saint-Geours, předal cenu autorovi vítězného návrhu, kterým je Mihaď Panaîtescu.

Foto: Peugeot

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy