Kombinovaný stojan pro LPG straší konkurenci

LPG | foto: ADAMOV - SYSTEMS, a.s.

Po více než půl roce bezporuchového provozu prvního a zatím jediného kombinovaného výdejního stojanu pohonných hmot v České republice se ukázalo, že komfort je přesně tím, co zákazníci vyžadují.

Kombinovaný stojan V-line major umožňuje kromě čerpání všech běžných kapalných paliv také výdej LPG. Stojan je umístěn na čerpací stanici Alfa Station v Liberci, kterou vlastní bývalý český automobilový závodník Vlastimil Tomášek.

Držitel osmnácti titulů i Zlatého volantu nezapře svou lásku k motorismu a rozhodl se nabízet všem řidičům ty nejmodernější služby. Čerpací stanice Alfa Station je vybavena designovými stojany řady V-line od českého výrobce ADAMOV – SYSTEMS, mezi které patří i zákazníky vyhledávaný V-line major s modulem pro LPG.

Majitel stanice se pro tento stojan rozhodl proto, že řidiči požadují rychlé a komfortní obsloužení. U konkurence se totiž výdej LPG z bezpečnostních důvodů provádí ze zásobníků umístěných v odděleném prostoru, takže zákazník přichází o komfort „nakoupit vše pod jednou střechou“.

Jak říká sám Vlastimil Tomášek: „Protože jsme byli první čerpací stanicí, která kombinovaný výdejní stojan nasadila, vzbuzoval obdiv jak českých, tak zahraničních zákazníků. Kombinované stojany na LPG jsou např. v Německu nebo Nizozemsku běžné, ale V-line je mimořádný i svým designem. Dnes již mohu říct, že nám jeho uvedení do provozu přivedlo mnoho nových zákazníků a samozřejmě zvýšilo obrat. LPG se nyní čerpá v měsíčním objemu zhruba 15 tisíc litrů.“ Dále pan Tomášek přiznává, že své konkurenci pravděpodobně odvedl velké množství zákazníků, i když je na jeho stanici cena za LPG vyšší.

Z bezpečnostních důvodů provádí tankování LPG obsluha, která je každého půl roku průběžně proškolována. Zákazník však může na displeji stojanu navolit částku, za kterou chce natankovat, a pak jen obdivuje rychlost, s jakou se LPG do jeho vozu plní.

Ing. David Kotajný, ředitel společnosti ADAMOV – SYSTEMS, a. s., která stojany vyrábí, se netají tím, že úspěch stojanu očekával: „Jsme moderní společností a sledujeme vývoj v používání alternativních paliv. Dá se předpokládat, a to nejen díky zvratům na trhu s ropou, ale i při zohlednění ekologických dopadů motorismu, že budoucnost patří právě těmto novým trendům.“

Tisková zpráva ADAMOV-SYSTEMS

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy