Nový Fiat Bravo v testu EuroNCAP

Bravo | foto: Fiat Group

Nové Bravo získalo v prestižním testu bezpečnosti EuroNCAP maximální počet hvězdiček, pro Fiat je to tak další úspěch a cesta ke zkvalitnění a bezpečnosti jejich vozů.

V testech čelního a bočního nárazu, převrácení přes střechu, najetí zezadu, či vzplanutí vozu si Bravo počínalo více než dobře. Celkem 60 srážek v nejrůznějších rychlostech rozhodlo o výsledku 5-ti hvězdiček a 33 bodů. Bravo má v základní výbavě dva čelní airbagy, dva postranní, dva boční a jeden kolenní u řidiče, tří-bodové pásy s přepínači zatížení nebo protipožární systém FPS.

V kritických situacích dokážou pomoci výkonné brzdy s ABS a EBD, stabilizační systém ESP, protiskluzový systém ASR, omezovač točivého momentu MSR nebo hydraulická brzdná pomoc HBA, či Hill-hold funkce snadného rozjíždění v kopci.

Cíl bezpečného, spolehlivého a nadstandardního vozu se tak stávají skutečností a Fiat to potvrzuje i čísly současných 9.500 závazných objednávek. V prodeji se objeví 17.března ve Francii, poté ve Švýcarsku, Holandku, Německu, Španělsku a ostatních evropských zemí. 

zdroj: Fiat

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy