Koncept dostupného roadsteru - Dodge Demon

Demon | foto: DaimlerChrysler

Koncept Dodge Demon je kompaktním a mrštným roadsterem s elegantním postojem a perfektním vyvážením proporcí klasického sportovního vozu s jednoduchostí, moderním designem a výkonností.

Vůz bude veřejnosti poprvé představen v březnu na 77. mezinárodním autosalonu v Ženevě.
Jak říká šéfdesignér modelu Dodge Demon, Jae Chung: "zatímco Dodge Viper je ikonou mezi sportovními vozy a pro mnohé je autem snů, Dodge Demon je navržen tak, aby se stal automobilem, po kterém budou lidé toužit, ale který pro většinu z nich bude dostupným. Design exteriéru je jednoduchý a robustní a představuje energickou kombinaci křivek a příčných ploch."

Dodge Demon má výrazné nárazníky, které zdůrazňují skutečnost, že jde o vůz s pohonem zadních kol. V zadním nárazníku jsou barevně odlišené otvory, které přivádějí chladící vzduch k zadním brzdám.
Zadní část vozu je rozdělena do tří ploch ve směru osy vozu a dvou zkosených ploch na bocích. Dominantním prvkem jsou dlouhé, zužující se trapezoidní koncové svítilny. Uprostřed zadních svítilen jsou světla s LED diodami, kolem nichž jsou čočky se sportovním červeným překrytím.

Přední části vozu dominuje znak Dodge, figurující jako masivní symbol, který opticky rozděluje trapezoidní mřížku chladiče. V rozích přední části jsou umístěna trojúhelníkové projektorové světlomety.

Půspbivý je design kol, která jsou umístěna v rozích karoserie, což zajišťuje dramaticky působící vzhled vozu a jeho výbornou stabilitu. Kola mají průměr 19 palců a jsou vyrobena z leštěného hliníku.

Uvnitř najdeme dobře rozvržený panel přístrojů, kdy všechny ovladače působí moderně, ale zároveň i důvěrným a známým dojmem. Vše, co řidič potřebuje, tedy ukazatele, výdechy klimatizace nebo rádio, je ohraničeno a integrováno v části, vyrobené z leštěného hliníku. Tato plocha zároveň podtrhuje šířku kabiny vozu. Ovladače klimatizace, topení a větrání a další ovládací prvky jsou umístěny pod hliníkovým panelem na středové konzoli.

Také na tříramenném volantu najdeme dvojité hliníkové paprsky, a volant tak působí velmi sportovně.  Věnec volantu má dvě části - vnitřní je také hliníková, zatímco vnější je vyrobena z vinylu potaženého kontrastně prošívanou kůží. Před řidičem se nacházejí čtyři kruhové ukazatele, které také vuyžívají kontrastu světlého kruhu s tmavou vnitřní částí.
Koncept Dodge Demon v sobě spojuje kouzlo sportovních vozů značky Dodge, robustní design, dostatečný výkon a zábavnou charakteristiku roadsterů - vozů, které je radost řídit.

Předběžné technické specifikace:

Motor: benzinový, objem 2,4 litru
Výkon: 172 koní (128 kW) při 6000 otáčkách
Toč. moment: 224 Nm při 4400 otáčkách
Převodovka: šestistupňový manuál
Pohon: zadních kol
Délka: 3974 mm
Šířka: 1736 mm
Výška: 1315 mm
Rozvor: 2429 mm
Přední převis: 777mm
Zadní převis: 769 mm
Hmotnost: 1179 kg
Kola: 19J x 8
Barva karoserie: jantarová Bright Amber s perleťovým efektem
Barva in teriéru: černá Carbon Black

Foto: DaimlerChrysler

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy