Kia Carnival získala ocenění MotorWeeku

Carnival | foto: Archiv AutoRoad.cz

Známý motoristický pořad a časopis MotorWeek oznámil výsledky ankety o nejlepší automobily. Ocenění "Best Minivan" v kategorii vozů pro více než 5 pasažérů získal model Kia Carnival (na některých trzích prodávaný pod jménem Sedona).

Ocenění, jež získal minivan Carnival, je zároveň prvním takovýmto oceněním automobilky Kia.

Zisk titulu "Driver's Choice" modelem Carnival oznámila Kia minulý týden na autoshow v Chicagu bezprostředně po oznámení výsledků ankety časopisem MotorWeek.
Kia Carnival se stala hitem nejen u zákazníků, ale také u odborného tisku již od svého debutu v loňském roce. Zisk ocenění od významného a uznávaného týmu z pořadu MotorWeek je jen dalším potvrzením skutečnosti, jaký vliv má tento vůz na daný segment trhu.

MotorWeek vyhodnocoval v anketě více než 150 automobilů a kamionů. Tyto vozy soutežily o ocenění "Drivers' Choice" v oblastech výkonu, technologie, praktičnosti a poměru cena/výkon tak, jak je vnímá zákazník. Vítězné vozy pak byly podrobeny sérii testů na silnicích i okruzích a prošly i rozsáhlými srovnávacími testy se svými konkurenty. Druhá generace korejského minivanu je plně srovnatelná se svými rivaly po stránce použitých technologií, kvality zpracování, výkonnosti i jízdních vlastností. Avšak co se týká ceny vozu a nabízené záruky, tak své konkurenty doslova drtí. Kia Carnival oproti první generaci učinila ohromný skok kupředu co se týká kvality a výroba každého nově vyrobeného vozu je důkladně kontrolována. Použití minivanů je velmi rozsáhlé - od školních minibusů až po obytné automobily. Minivany jsou pravděpodobně nejmnohostrannějšími vozy na světě a Kia Carnival je z nich, alespoň podle mínění MotorWeeku, nejlepší volbou.

Kia Carnival je na špičce soudobých vozů v oblasti bezpečnosti, což dokazuje zisk pěti hvězdiček v amerických nárazových testech.
Kia Carnival se již honosí několika tituly - patří mezi ně právo být označována jako "Best Buy" serveru Consumer Digest, získala ocenění "Total Value" a "Most Delightful Vehicle" od Strategic Vision či "Best Buy -- 2007 Minivan" od Consumer Guide Automotive.

Foto: Kia Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy