VW Passat BlueMotion – 5,1 l/100km

Passat Variant | foto: Volkswagen

Kdo z Vás by nechtěl vozidlo s nízkou spotřebou? Volkswagen přichází s technologií BlueMotion také pro model Passat, který se zaměřuje na minimální spotřebu a ohled k životnímu prostředí.

Kampaň pod názvem „BlueMotion“ slaví další úspěch, velká poptávka po vozech s nízkou spotřebou donutila Volkswagen představit také model Passat s touto technologií. Prostorný rodinný vůz tak zkonzumuje pouze 5,1 litru nafty na 100km (variant 5,2 l/100km). Vysoký zřetel je také brán na životní prostředí, kde hodnota emisí CO2 je pouhých 136g/km.

Passat je vybaven turbodieselovým motorem TDI o výkonu 77kw / 105k s filtrem pevných částic, možná se vám bude zdát výkon příliš malý, ale klasický sedan dokáže jet rychlostí až 193 km/h a u modelu variant je to slušných 190 km/h, když k tomu zohledníme nízkou spotřebu zjistíme, že Passat ujede na jednu nádrž 1.350 km, pokud tedy najedete ročně průměrných 15.000 km, budete tankovat pouze 11krát za rok! VW Passat BlueMotion se představí poprvé na Ženevském autosalonu a v prodeji se objeví krátce poté.

zdroj: Volkswagen

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy