KIA Rondo SX -chystá se další SUV pro Ameriku

Rondo SX | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dnes byla v Chicagu oficiálně představena nová KIA. Koncept nese jméno Rondo SX a je to další asijský crossover s typicky americkými vlastnostmi a jako bonus má sportovní vzhled.

Rondo SX je zcela nový crossover, který by měl mít praktické funkce a současně působit agresivně a sportovně. Jeho podvozek pochází z modelu Optima.

"Rondo je funkční a přizpůsobivý automobil," říká Len Hunt, výkonný viceprezident společnosti KMA. "Náš koncept Rondo SX je důkazem, že chytré aprostorné vozy nemusejí být nudné, a že i kupci praktických vozů mohou být vášniví řidiči."

KIA Rondo SX Concept, jak zní celé jméno novinky, má metalízově šedou barvu a sportovní paket, díky němuž auto obzvláště zepředu a zezadu vypadá docela agresivně. Tomu napomáhají i kola, osmnáctipalcové Micheliny na hliníkových discích, které mají sportovní jízdu podporovat.
 
I v interiéru došlo k pokusu o sportovní vzhled, bohužel v evropských zemích tento design příliš neobstojí: stejně jako naprostá většina aut určených proamerický trh, i Rondo SX působí velmi umělohmotně a lacině, nepomohou ani barevné dekorace na sedadlech a dveřích.

Co se týká ceny, podle automobilky by měl tento sportovně užitkový vůz, jehož cílem je potěšit i řidiče, nejen jejich pasažéry a náklad, být velmi levný, přesná cena však ještě není stanovena.

Technické údaje:
délka 4547 mm
šířka 1821 mm
výška 1575 mm
rozvor 2700 mm

kola: 18", pětipaprskové hliníkové disky
pneumatiky: 235/40R18 Michelin® Pilot Sport
motor: 2.7L DOHC V6, 192 koní

 

Foto: KIA Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy