Mazda Hakaze

Hakaze | foto: Mazda Motor

Přestože se Mazda snaží na každém autosalonu zaujmout více koncepty, tento bude posledním z vývojové studie osobních automobilů návrhového centra Mazdy, koncept nese název Hakaze.

Design Hakaze by se tedy měl co nejvíce podobat verzím, od kterých se bude vyvíjet budoucí styl japonských vozů. Netypická přední maska je v duchu loga Mazdy, zde si můžete udělat představu jak bude vypadat nová generace Mazdy 3. Hakaze má dveře otvírané vzhůru, ale pochybujeme, že tento prvek se objeví v sériové verzi, stejně jako odjímatelná část střechy. Prosvětlený interiér je koncipován pro čtyři osoby a je pojat velmi futuristicky, ale přitom luxusně, nechybí zde například multimediální systém s LCD obrazovkou, nebo natáčecí parkovací kamery. Řidič má svou paměťovou kartu, pomocí které se automaticky otevře vůz a aktivuje vaše nastavení za volantem, navíc funguje jako USB disk pro uložení vaši oblíbené hudby, filmu nebo trasy, kterou snadno zobrazíte na LCD obrazovce.

Zajímavosti je také motorový prostor, Mazda použila osvědčený 2,3 litrový čtyřválec a přidala turbodmychadlo, to si vyžádalo i kvalitní převodovku – šestistupňovou automatickou, výkon je přenášen na všechna kola o velikosti 20".

Veřejnosti se koncept Hakaze představí na blížícím se Ženevském autosalonu, ovšem na nové modely Mazdy si budeme muset počkat až do příštího roku.

Foto: autoindex.org

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy