Do nového roku s novým Rollsem

Phantom Drophead Coupe | foto: Rolls Royce

A protože je venku vlastně pořád teplo, je jedině dobře, že to bude kabriolet..

Tradiční autoshow v Detroitu je ideálním místem, kde se americké automobilky mohou pochlubit se svými nejnovějšími kousky. Letos je ale možná zastíní Angličan: automobilka Rolls Royce zde totiž představí svůj Phantom Drophead Coupe, model pro rok 2008. Čtyřmístný kabriolet je plánován jako přímá konkurence neméně oslnivého vozu Bentley Azure.

Drophead Coupe je vlastně k dokonalosti dotažený koncept 100EX, který Rolls royce představil v roce 2004 v Ženevě. Nechybí mu LEDková světla, dozadu se otevírající dveře ani luxusní vzhled, jenom do motorového prostoru se dostal ověřený 6,75l dvanáctiválec o síle 453 koní, namísto šestnáctiválce, který se v konceptu tak hezky vyjímal.

Cestující si v novém Dropheadu užijí moře kůže. lesy dřeva a tuny chromu. Kdyby náhodou začalo pršet, všechen ten luxus okamžitě ochrání pětivrstvá střecha, o které Rolls Royce tvrdí, že je největší látkovou střechou, která byla pro moderní kabriolet použita..

Rolls Royce Drophead Coupe je další důvod, proč se těšit na zahájení detoritského autosalonu: osobní dojmy z tohoto nového auta budou určitě zajímavé, i když to pravděpodobně nebudou dojmy naše.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy