Uštkne nová Zmije i vás?

Viper SRT10 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Co myslíte, podlehnete novému Dodge Viper SRT-10, který se prý objeví v roce 2010?

Snad nejproslulejší americký had na čtyřech kolech vyrazí za necelé dva roky mezi lidi ještě rychleji, než tomu bylo dosud.

Desetiválec o obsahu 8,3 litru nahradí 8,4l motor, a jako by nestačila jedna zuřivá zmije, pod kapotou se bude skrývat ještě 600 koní. Přestože "starý" motor zřejmě nebývá využit do poslední kapky jeho schopností, společnost McLaren Performace Technologies (která sídlí v USA, nikoli v Německu, a nemá tedy s Mercedesem nic společného) si to zřejmě nemyslela a pomohla značce Dodge vyvinout motor ještě nabitější.

Zvenčí bude Viper vypadat prakticky stejně, jedinou viditelnou změnou je nová kapota se šesti průduchy, jež budou lapat po horkém vzduchu. Majitelé nového SRT jistě ocení, že se jejich "had" dostane na stovku rychleji než za tři sekundy, a šestistupňová převodovka Tremec T56 taky určitě nebude k zahození. Co se barev týká, budete si moci vybrat mezi případně pojmenovanými odstíny: červená Venom Red, zelená Snakeskin Green, vínová Viper Violet, oranžová Viper Orange a modrá Bright Blue. Podrobnější informace ještě přineseme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy