Bmw v Detroitu ukáže svá esa

3 cabrio | foto: BMW Group

Autosalon v Americkém Detroitu je velkou výzvou pro všechny automobilky, zvláště pak pro Bmw, které zde představí nejen současné novinky, ale také modely pro rok 2007.

Asi nejžhavější novinkou je trojková řada v kabriu, která je již čtvrtou generací v historii Bmw. Pevná skládací střecha se dokáže složit do zavazadlového prostoru za pouhých 22 vteřin. Nová konstrukce je zvukově i tuhostně odolnější, pod kapotou trůní 2,5 litrový šestiválec o výkonu 230 koní nebo silnější třílitr s dvojicí turbodmychadel, výkon 300k je skryt pod označením 335i. První Kabrio se objeví v prodeji v březnu 2007.

Budoucnost pohonných jednotek odhalí řada 7 Hydrogen s vodíkovým pohonem. Vynikající hodnoty spotřeby paliva i emisních limitů jsou výsledkem dlouhodobého projektu BMW EfficientDynamic. Vodíková technologie s 12-ti válci vyvine sílu 260 koní a rozhýbe limuzínu z klidu na 100km/h za 9,5s a je schopna běžet i na klasický benzínový pohon. Bmw 7 Hydrogen se poprvé objeví v prodeji v půli příštího roku.

Po sedmi letech se dočkala nástupce i řada X5, krom líbivého designu se zlepšila především dynamika a jízdní vlastnosti, Bmw opět vsadilo na řadové 6-ti válce a V8: 3,0si s 260k nebo 4,8i o výkonu 350k a 6-ti stupňovým automatem Steptronic či pohonem všech kol xDrive. 

     

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy