Ještě výkonnější Audi Q7 - Abt AS7-R

Q7 | foto: Abt Sportsline GmbH

Německá tuningová společnost Abt, která se specializuje na úpravy vozů značky Audi, tentokrát upřela pozornost na největší model - Audi Q7. Výsledkem je Audi Q7 ABT AS7-R.

Jak je pro Abt obvyklé, písmenko R v názvu AS7-R znamená Racing, čili závodění. A tak je vůz, který vychází ze sériového modelu Q7, opravdovám závoďákem. Maximální rychlost byla zvýšena až na přibližně 260 km/h, což je působivá hodnota nejen pro vozy ze segmentu SUV. Motor je nově dopován turbodmychadlem a tak se z tohoto motoru V8 o objemu 4.2 litru stal umělec se špičkovými výkony. V porovnání se sériovým modelem zvýšil Abt výkon vozu AS7-R o neuvěřitelných 150 koní. A tak těžkotonážní Q7 pohání nezkrotných 500 koní, díky nimž vůz sprintuje z klidu na rychlost 100 km/h za pouhých 5,9 sekundy.

Model AS7-R však není jen pouhým extrémním sportovním náčiním, je také vozem noblesním. Spodní část předního spoileru a nástavce blatníků jsou lakovány nápadným matným chromováním. Další části karoserie jsou matně černé. Extravagantní i diskrétní, tak působí Abt AS7-R nejen navenek, ale také uvnitř. Tým návrhářů společnosti Abt, sídlící v Kemptenu, vytvořil koncept luxusního SUV té nejvyšší kvality. Interiér je vyveden v kůži a vybaven multimediálním systémem, vyvinutým technologickým partnerem Abt Sportsline, firmou Alpine Electronics. Výjimečný systém Rear-Seat-Entertainment, umožňující poslech a sledování filmů na zadních sedačkách, zahrnuje kromě jiného také desetipalcové monitory, integrované do opěradel předních sedaček, DVD-changer pro šest disků, tuner, přehrávač iPod, tuner pro příjem digitálního televizního signálu DVB-S a herní konzolu Playstation 2. Ovládání systémů je jednoduché a samozřejmě dotažené do nejmenšího detailu, ve shodě s očekáváními, kladenými na vozy Abt.

Jako doplnění nabídky nabízí Abt kromě modelu AS7-R také stylingové úpravy a úpravy podvozku pro standardní modely Q7. Dále Abt vyvinul výkonový kit pro motor 3.0 TDI. Vůz Abt AS7 má působivý vzhled a zdůrazňuje charakter modelu Q7. Tento automobil s pohonem všech kol lze nazvat lecčím, ale ne lenochem, protože Abt Sportsline zvýšilo výkon motoru 3.0 TDI o 39 koní na konečných 272 koní. To, co činí tento diesel tak speciálním, je jeho enormní zátah. Již sériové Audi Q7 dosahuje točivého momentu 500 Nm, ale Abt zvýšil tuto hodnotu na 550 Nm. Podobně jako AS7-R, také model AS7 byl vylepšen pomocí speciální dílů. Nástavce blatníků a zadní křídlo činí vzhled tohoto modelu Q7 ještě výkonnějším. Kola AR o průměru 22 palců podtrhují délku tohoto SUV a zdůrazňují jeho design. Společnosti Abt Sportsline se podařilo vylepšit model Q7, aniž by došlo ke znevážení jeho charakteru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy