Koncept z Asie: crossover Kia Kue

Kue | foto: Kia Motors

Severní Amerika uvidí jako první další koncept pocházející z Asie: Kia Motors na detroitském autosalonu představí svou novinku Kue.

Společnost Kia Motors je jedním z nejrychleji se rozvíjejících výrobců automobilů na světě. Korejská automobilka, která byla založena v roce 1944 a je nejstarším tamním výrobcem aut, se snaží propracovat mezi přední světové automobilky a tomuto cíli jsou podřízeny všechny její plány na nové automobily.

Koncept Kia Kue se řadí do segmentu takzvaných crossoverů, což jsou automobily, které by měly vyhovovat všem požadavkům řidičů. Jak se podaří skloubit možnost přepravovat rodinu a náklad s požadavky na sportovní jízdu a přitom vypadat dobře, se však dozvíme, teprve až bude nový model ve výrobě.

Kue prý bude orientována především na řidiče a jeho dojmy z jízdy. Má mít samonosnou karoserii o rozvoru cca 2,90 m a celkové délce přes 4,70 m. I když je Kue pouze koncept a zatím existují pouze studie, naznačuje její design, kudy pravděpodobně povede budoucí cesta korejských designérů. A ta by pro automobilku skutečně mohal znamea¨nat průlom na světových trzích..

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy