MINI Cooper jako kabriolet? Bude!

Cooper S | foto: MINI

Nový MINI Cooper ještě není ani v prodeji a my už víme, že se pracuje na jeho verzi bez střechy.

Mini kabriolet byl v plánu už od doby, kde se začal vyvíjet novější model malého Coopera. Bude vypadat o něco uhlazeněji a i se složenou střechou zbyde v kurfu o něco víc místa pro případný náklad.

Přestože zvenší bude nové MINI kabrio vypadat skoro stejně jako starší model (koneckonců, stejně jako verze s pevnou střechou), všechny části jsou přepracované. MINI slibuje, že přitažlivost starších modelů zůstane zachována a jako bonus dostaneme lepší jízdní kvality. Práce na Mini Cooperu ve verzi kabriolet jsou v plném proudu: v současné době se po Mnichově prohání testovací tým s jedním dobře maskovaným kouskem.

Atraktivní autíčko bez střechy dostane nové motory, jeden bude 1,6litrový Valvetronic od BMW s proměnlivým časováním ventilů o výkonu 120 koní, a když se k němu pro verzi S přidá turbo, výkon druhého dodávaného motoru se tak zvýší na 175 koní oproti verzi bez turba.

Nové modely budou mít nižší emise a vyšší výkony. Obě verze budou v prodeji se šeststupňovou manuální nebo šestistupňovou automatickou převodovkou s pádlovým řazením.

A kdy se můžeme na nové MINI těšit? Model bez střechy vyrazí do autosalonů na jaře 2009, a když se vám bude čekání zdát dlouhé, můžete se o rok dřív potěšit Mini Cooperem v prodloužené verzi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy