Nový Focus se ukáze už v Detroitu!

Focus | foto: Ford Motor Company

Americká automobilka Ford se rozhodla, že nový model Focusu představí už za měsíc, malá auta totiž teď ve Spojených státech jdou na dračku.

Zdá se, že výbava v Americe prodávaných Focusů začne být zajímavá i pro zhýčkané Evropany: kromě bočních airbargů, které by se měly začít do Focusů montovat sériově, se Američané dočkají prý i satelitního rádia a změnám se nevyhne především interiér.

A proč se vlastně americká automobilka zabývá něčím tak malým? Odpověď je jednoduchá. Ceny pohonných hmot stoupají všude, i v USA, a zákazníci se začínají zajímat i o malá auta s nižší spotřebou. Celkový prodej malých aut narostl v USA o 3,6%. Ford by se vůbec měl začít otáčet, dokud je čas, pokud chce zvýšit prodeje svých aut, nejen těch malých: letos tuto automobilku v celkovém objemu prodejů vozů v USA předehnala nejen Toyota, ale i DaimlerChrysler.

Detoritský autosalon, který se pro veřejnost otevře 13. ledna, bude pro nový americký Focus znamenat něco jako poslední zkoušku před šitím šatů pro nevěstu - podle toho, jak jej návštěvníci výstavy přijmou, bude nakonec vypadat. My si na oficiální fotografie budeme muset ještě chvíli počkat, jednu neoficiální můžete shlédnout tady.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy