Novinka: Kia Cee'd a její české ceny

Cee'd | foto: Kia Motors ČR

Velmi očekávanou novinkou na české automobilové scéně je nový model značky Kia, Kia Cee'd. Do jejího oficiálního představení sice zbývá ještě 6 dní, ale my už známe české ceny!

Zlomový model pro značku Kia, tak by se dal model Cee'd nazývat. Vše je u něj totiž orientováno na evrospské zákazníky. Byl vyvíjen v evropském designovém centru v Russelsheimu, byl vyvíjen pro Evropu a vyrábět se bude také v Evropě - u našich sousedů na Slovensku. Úkolem tohoto modelu je výrazně posílit pozici značky KIA na evropských trzích v nižší střední třídě. Ovšem jednoduché to rozhodně mít nebude, konkurentů je moc a navíc jsou velmi kvalitní, např. Volkswagen Golf, Opel Astra nebo Ford Focus.

Při uvedení do prodeje, které proběhne 12. prosince 2006, bude k dispozici celkem 7 modelových provedení pětidveřového hatchbacku, na výběr bude z benzínových motorů 1,4 (80 kW) a 1,6 CVVT (90 kW) a z jednoho turbodieselu 1,6 CRDi VGT (85 kW). A teď to nejpodstatnější: cena základní verze 1,4 BASE (6 airbagů, centrální zamykání, elektricky ovládaná přední okna, vestavěné radio s CD a MP3 a palubní počítač) bude činit 339 980 Kč.

V září přijde na trh verze kombi a v prosinci rožšíří řadu Cee'd třídveřové provedení, příští rok také dorazí nový benzínový a turbodieselový motor, oba o objemu 2,0 litru s výkonem 103 kW. A protože chce Kia na evropském trhu velmi dobře prodávat, nabízí k modelu Cee'd 7 let záruky, jejíž platnost je omezena ujetím 150 000 kilometrů. Prvních pět let záruky se vztahuje na celý vůz, poslední dva roky na pohonné ústrojí. Co myslíte, jak se bude Kia Cee'd prodávat?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy