Představení nové Toyoty Corolla

Corolla | foto: Toyota

Desátá generace bestselleru Toyoty, model Corolla, si odbude svou evropskou premiéru na výstavě Helsinki Motor Show.

Nová Corolla, která je celosvětově nejprodávanějším vozem se znakem Toyota, bude stylovým a dynamickým sedan, navrženým tak, aby oslovil širokou škálu potenciálních zákazníků na evropském trhu. Toyota zapracovala na dalším zlepšení již beztak pověstné kvality tohoto vozu a k té přidala charakteristický design, velký vnitřní prostor a vzrušující požitek z jízdy.

Zcela nová Corolla bude zvláštní a odlišná od předchozích generací. Je navržena tak, aby nabízela pasažérům unikátní zážitky z jízdy a umožnila být hrdými na to, že vlastní právě tento vůz nižší střední třídy. Klíčovými charakteristikami interiéru budou maximální vnitřní prostor, komfort a prémiová kvalita prostředí a materiálů, které pasažéry obklopují.

Architektura kabiny pro cestující byla navržena zvlášť pečlivě, a podařilo se tak dosáhnot nevšedního dojmu prostornosti, přesahujícího skutečné rozměry vozu.

V modelové řadě Corolla budou také představeny dva nové špičkové motory, používající nejpokročilejších technologií. Půjde o jeden benzinový a jeden naftový motor. Tyto motory tak rozšíří stávající motorovou paletu, která se skládá ze dvou motorů dieselových, dvou motorů benzinových a tří typů převodovek.

Podle Toshiho Ezakiho, šéfinženýra nového modelu Corolla, by měla nová Corolla dávat řidiči více radosti a přitom poskytovat také více vzrušení.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy