Škoda Roomster - Rodinný automobil roku

Roomster | foto: Škoda Auto

Nová Škoda Roomster získala 24. listopadu ve Stockholmu prestižní titul „Rodinný automobil roku 2006“. Cenu jí udělila švédská porota složená z 11 předních motoristických novinářů.

Vůz Škoda Roomster dostal 6 z 11 hlasů a zvítězil před automobily Citroën Picasso C4 (4 hlasy) a Ford S-Max (1 hlas). Cenu „Rodinný automobil roku“ vyhlašuje každoročně od roku 1996 švédský motoristický časopis „Motorföraren“ patřící motoristické organizaci „Motormännens helnykterhetsförbund“ (MHF). Vůz, který chce vyhrát v anketě „Rodinný automobil roku“, musí být praktický, úsporný, bezpečný i ohleduplný k životnímu prostředí.

Porota prohlásila, že vůz "Škoda Roomster je „Rodinným automobilem roku 2006”, neboť se vyznačuje atraktivním designem a zajímavou filozofií, aniž by přitom jakkoli ztratil svou praktičnost z hlediska dětí i starších uživatelů. Je to inteligentní, prostorný a praktický automobil se třemi zadními sedačkami (vhodnými pro děti) a vynikajícím výhledem z interiéru. Má flexibilní zavazadlový prostor, jeho cena je přiměřená a náklady na vlastnictví nízké.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy