WildCat Renderings - pastva pro oči

WildCat | foto: I2B

Návrhům, studiím a konceptům sportovních vozů se věnuje mnoho designérských skupin a firem z celého světa. Většina z nich je z Ameriky nebo západní Evropy.

Zajímavé představy mají však také návrháři ze střední a východní Evropy. U nás je například známým jménem návrhář Václav Král.

I2B Concept je designová skupina z Bulharska. Jejími zakládajícími členy jsou Ivan Ivanov, Branimir Dobrev a Ivan "Sqwall" Stoyneshky ... všechno muži s nadáním a smyslem pro vize budoucnosti.

Koncept Wildcat je jejich třetím projektem, zaměřeným na středně výkonný sportovní vůz. Koncept Wildcat je navržen  tak, aby poskytoval radost z jízdy i adrenalinové zážitky.
Vůz bude osazen osmiválcovým motorem přeplňovaným turbodmychadlem s chladičem stlačeného vzduchu. Výkon motoru má dosáhnout hodnoty 460 koní a vůz s hmotností pod 1200 kilogramů by měl dosahovat zrychlení z klidu na 100 km/h pod 5s.

Předpokládá se, že na konci března příštího roku by měl být připraven model ve skutečné velikosti. Tento model by pak měl projít testováním v aerodynamickém tunelu. Vše je směřováno k představení plně funkčního prototypu na konci roku 2008. Tento prototyp by pak měl být perzentován na několika autoshow. Celý projekt je otevřený a čeká na investory i potenciální kupce hotového vozu, jehož základní cena by měla začínat na částce 150 tisíc euro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy