Chcete vlastnit náčrtky DeLoreanu Sedan?

DMC-12 | foto: conceptcarz.com

Plánovaný a nikdy nevyrobený DeLorean Sedan existuje jen na papíře. A právě tyhle jedinečné nákresy si teď můžete koupit na eBayi.

Muž, který dal jméno slavnému a zvláštnímu vozu, John Z. DeLorean, odstartoval svou automobilovou kariéru v roce 1947, kdy začal v průběhu studia na vysoké škole pracovat na částečný úvazek u Chrysleru. Po studiích se docela rychle dostal mezi špičku ve svém oboru, a když se v Detoritu vypracoval na viceprezidenta GM pro osobní a nákladní automobily, ve firmě nečekaně skončil. John Z. DeLorean odešel, aby založil vlastní společnost, DeLorean Motor Company.

Po dobu, kdy firma fungovala, z jejích vrat vyjelo devět tisíc nezapomenutelných dvoudveřových  nerezových automobilů, které u nás proslavila především série tří filmů o návratech do budoucnosti, a jež navrhl Giorgetto Giugiaro.

V roce 1982 DeLorean Motor Company zkrachovala. Dva roky předtím její majitel plánoval výrobu dalšího vozu - tentokrát jím měl být sedan. Původní nákresy a náčrtky se dochovaly, a teď si je můžete koupit na eBayi.

Aukce bude probíhat do 14. listpadu a koupit můžete zhruba deset stránek obsahujících náčrtky plánovaného Sedanu, které pocházejí z pera samotného Johna DeLoreana. Několik stránek je datovaných a součástí draženého setu je i telex od Giugiara s DeLoreanovým datovým razítkem. Všechny poznámky jsou na prodej ve stavu, v němž byly nalezeny v archivu společnosti DeLorean Motor Company.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy