Volvo Hot-Rot

Caresto | foto: Volvo

Jeden z nejznámějších Švédských stavitelů automobilů – Leif Tufvesson postavil pro automobilku Volvo Hot-Rot pod názvem Caristo V8 Speedster.

Caresto bude představeno na mezinárodním autosaloně Sema motorshow v Las Vegas. Dvoumístný roadster má umístěn motor uprostřed, Leif tak uplatnil bohaté zkušenosti z stavby supersportu Koenigsegg. Koncept pohání osmi-válcový hliníkový agregát s pohonem na ethanol. Pokročilý podvozek je sportovně naladěn, stejně jako tlumiče Ohlin.

Myšlenky Leifa vede ke sportovním vozům, které s netypickým tvarem a špičkovými jízdními vlastnosti osloví novou generaci řidičů, proto Caresto vychází z tvarů Hot-Rot automobilů s optimálním vyvážením hmotnosti 40% na přední část vozu a 60% na zadní.

Celek je postaven s milimetrovou přesností v každé části karosérie. Kožený interiér v retro stylu je úchvatný. Masivní výkon zajistí V8 motoru spolu s 6-ti stupňovou automatickou převodovkou nezapomunetelné zážitky. Jedinečný model na nejvyšší technické úrovni má také jedinečnou cenu – v přepočtu cca 338 tis. US dolarů. 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy