Skotské Auto roku 2006 je XK Coupé

XK | foto: Jaguar

My na naše Auto roku ještě čekáme, ve Skotsku už mají jasno. Možná vítězství Jaguaru napomohl fakt, že XK navrhoval Skot..?

Odměny předával prezident Asociace skotských motoristických novinářů Stephen Park, který řekl: "Asociace je potěšena, že cenu Skotské auto roku 2006 získal právě Jaguar CK Coupé. Své absolutní vítězství získal i přes konkurenci ostatních skvělých vítězů jednotlivých kategorií a my jsme tomu rádi mimo jiné proto, že jeho dokonalé linie navrhoval skot Ian Callum."

Cenu přebral šéf značky Jaguar pro Spojené království Geoff Cousins, který při této příležitosti poznamenal, že "je velmi poctěn možností převzít cenu za vůz, o němž si vždy mysleli, že zvítězí. Model XK byl po svém březnovém představení neobyčejně dobře přijat, v Británii si jej odvezlo už přes dva tisíce zákazníků a v samotném Skotsku se prodeje tohoto modelu oproti roku 2005 zvýšily o neuvěřitelných 57% procent."

Podle všech zdrojů je Jaguar XK Coupé ve Skotsku skutečně velmi oblíbeným vozem. Kromě ceny Auto roku získal ve Skotsku i titul Sportovní auto roku 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy