2007 StudioTorino RK Coupé

RK coupe | foto: StudioTorino

"RK kupé" je následovníkem RKSpyder, který byl představen v létě 2005. Jde o perfektní kombinaci německé technologie a italského stylu.

Do prodeje půjde limitovaná série 49 vozů a tyto budou nabídnuty jak evropským, tak americkým zákazníkům.

Nejnápadnějšími detaily tohoto zakázkového vozu jsou jemné a přitom rozsáhlé změny, ať již viditelné nebo neviditelné. Design dává vozu vyváženou krásu a jedinečnost.

Kupé o výkonu 440 koní s uprostřed uloženým motorem a tuhou karoserií elegatních tvarů a linií nabízí vynikající ovládání a dělá tak z "RK kupé" skutečně špičkový vůz.

Zkratka RK znamená RUF KOMPRESSOR. Základem tohoto přeplňovaného motoru je kompresor s planetární převodovkou – druh mechanického přeplňování řízeného mechanicky pásem Poly-Rip. Maximální přetlak je 0.7 bar. Motor dostal RUFem navržené sací potrubí s integrovanými mezichladiči nasávaného vzduchu, novými vstřikovači, sportovními katalyzátory a elektronickým řízením motormanagementu. Motor je chlazen vodním okruhem s elektrickou vodní pumpou a chladičem integrovaným v předním spoileru.

Přeplňovaný motor o objemu 3.8 litru s kompresorem RUF v RK kupé dává výkon 440 koní (324 kW) při 7000 otáčkách za minutu a točivý moment vrcholí hodnotou 470 Nm při 5500 otáčkách za minutu.

Zrychlení 0 - 100 km/h činí pouhých 4.3 s, zrychlení z 0 - 200 km/h pak 13.0 s. Maximální rychlost vozu je 305 km/h.

Technická data:


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy