Novinky u Lancie Ypsilon

Ypsilon | foto: Fiat Group

Po několika letech se dočkal změn i nejmenší model značky Lancia – Ypsilon. Automobilka pro něj připravila především inovaci motorů, technologie a výbavy.

Přestože je mini Lancia jen 3780mm dlouhá naleznete v ní mnoho prostoru a pohodlí a to i pro cestující na zadních sedadlech, která se mohou posouvat a tím zvětšovat a či zmenšovat zavazadlový prostor. Přes malé rozměry má Ypsilon největší kufr ve své třídě – od 215 do 290 litrů.

Novinky čekejme především pod kapotou, pětice nových benzínových i naftových agregátu splňuje normu Euro 4. Dieselová jednotka 1,3 16v Multijet má výkon 75koní, silnější potom 90k. Oba jsou v kombinaci s manuální ručně řazenou převodovkou nebo poloautomatickou DFN. Ze zážehových jednotek nabízí Ypsilon 1,4 16v s 95k nebo slabší osmi ventilovou verzi se 75k a průměrnou spotřebou jen 5,5 l/100km. Posledním motorem je osvědčený 1,2 8v se 60-ti koňmi.

Bohatá výbava zahrnuje například výsuvnou prosklenou střechu, dvouzónovou automatickou klimatizaci, hi-fi aparaturu od Bose a komunikační, zábavný a informační systém Blue&Me, který je výsledkem spolupráce koncernu Fiat a společností Microsoft.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy