Porsche Cayenne v extrémních podmínkách

Cayenne S | foto: Porsche

Dva vozy Porsche Cayenne nedávno šťastně dorazili do cíle po náročné cestě skrz Berlín – Moskvu – Sibiř – Mongolsko a Bajkal jezero.

Celková trasa dvou upravených Cayenne měřila více jak 10.000km, během níž se vozy musely vypořádat s extrémními podmínkami terénu, překážek a neporučitelnému počasí. Porsche tak vybavilo dva své Cayenne S 17-ti palcovými koly se speciálními offroad pneumatikami, technologický balík však obsahoval podvozek se zvýšenou světlou výškou vozu, tužší stabilizátory či uzávěrku diferenciálu.

Za volant první posádky usedla dvojice německé a ruské národnosti, v druhém případě němec a španěl. Oba týmy měli k dispozici náhradní kolo a písková prkna proti zaboření. Brodivost vodou byla upravena až do výše oken, což umožnilo přepracované sání. Na střeše Cayennů přibyla čtveřice světlometů.

Test těchto luxusních terénních vozů potvrdil výjimečnost i v těch nejnáročnějších podmínkách, s jízdními  vlastnostimi, pohodlím i brodivostí neměl Cayenne žádný problém, čtveřice řidičů si tak vyzkoušela jak kvalitu vozu, tak schopnost orientace v neznámém terénu.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy