SSangYong Rexton: Dinosaurus omládl

Rexton | foto: SsangYong

SsangYong inovoval svoji nejpopulárnější modelovou řadu...

Očekávaný faceliftovaný  Rexton dorazil do českých showroomů značky Ssang Yong. Již jsme si u této korejské automobilky zvykli na netradiční design, který je v mnohém kontroverzní a výjimkou není ani inovovaný Rexton, který dostal zbrusu novou přední část a světla.

Zvláště prostředním grilem ssangyong připomíná provázanost korejské automobilky se značkou Mercedes-Benz, v jejíž licenci vyrábí motory a další technické komponenty pro své automobily. Nejzásadnější inovace se ovšem odehrály pod karoserií. Velkou novinkou je určitě instalace třetí řady sedadel, která se poslední dobou stává v kategorii SUV velkou módou. S ohledem na celkové rozměry však zde nehledejte více než nouzová sedadla pro děti.

Druhou zásadní novinkou je předělaný středový panel se zajímavě tvarovaným displejem audiosystému a klimatizace, třetí představuje inovovaný vznětový pětiválec, který dostal turbodmychadlo s měnitelnou geometrií lopatek (XVT) a dosahuje nyní výkonu až 137 kW.

Koncem roku pak rozšíří nabídku této modelové řady ještě verze, která bude disponovat novým podvozkem se všemi koly nezávisle zavěšenými.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy