VW Crafter - všestranný pomocník

Crafter | foto: Volkswagen CR

Volkswagen Crafter, nástupce populární řady LT zaujme už na první pohled ostře řezanými liniemi, vertikálně orientovanými světlomety pod čirým sklem a masivními bočními ochrannými lištami.

Silnou stránkou nové modelové řady je široká škála různých verzí a provedení - Crafter bude nabízen ve třech délkách rozvoru, čtyřech délkách ložné plochy a s třemi výškami střech. Maximální přepravní kapacita skříně v největším provedení činí 17 m3, čemuž odpovídá i vyšší užitečná hmotnost a celková povolená hmotnost - skříňová "pětitunová" dodávka se vypořádá s nákladem o hmotnosti až 2691 kg.

Dynamický charakter nových modelů Crafter podporují i vitální motory - moderní pětiválcový turbodiesel TDI "common rail" o objemu 2,5 l bude dodáván ve výkonových verzích 65 kW/89 k, 80 kW/109 k, 100 kW/136 k a 120 kW/164 k. Všechny motory vynikají vysokým točivým momentem v nízkých otáčkách a nízkou spotřebou paliva. Do sériové výbavy patří filtry pevných částic výfukových plynů DPF (Diesel Particulate Filter).


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy