Citroën v Madridu s mnoha překvapeními...

C6 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Citroën podpoří své vynikající prodejní úspěchy představením kompletní a nejmodernější modelové řady ve své historii na Madridském autosalonu,...

který bude probíhat od 25. května do 4. června tohoto roku. Modelová řada Citroënu, zahrnující celou škálu od roztomilého minivozu C1 až po luxusní novinku limuzínu C6, nedávno přivítala další přírůstky. Kromě nového Jumperu, obzvláště oblíbeného užitkového vozu, který nabízí nespočet variant, se stane jednou z největších hvězd autosalonu nový sedan s názvem C-Triomphe.        
 
Autosalon je také příležitostí, aby se Citroën pochlubil modernizovaným modelem C5, pod jehož kapotou se objeví nový turbodiesel HDi o výkonu 173 koní, jehož hlavními přednostmi jsou dynamika a vysoký výkon. Model C4 se představí s novou manuální pilotovanou šestistupňovou převodovkou (BMP6), spojenou s motorem 1.6 HDI/110 koní, jež nabízí zejména uživatelský komfort a snadnou obsluhu. Oba tyto modely se v prodeji objeví od června 2006.      
 
Během této výjimečné události v Madridu bude k dalším lákadlům Citroënu patřit také koncept malého vozu C-Buggy, dále studie C-AirPlay, hybridní C4 HDi a unikátní C2 Stop & Start.


   
 
       
 
   Citroën také bude stavět svou prezentaci na dvojitém titulu mistra světa v Rallye – pro značku i pilota – a představí C2 Super 1600 a studii C4 Citroën Sport. Tento posledně jmenovaný koncept je předchůdcem modelu C4 WRC, který naznačuje návrat Citroënu do světové rallye v roce 2007.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy